Over TC de Blaak


Is TC de Blaak de tennisvereniging die je zoekt?  

 TC de Blaak is een tennisvereniging die al meer dan 30 jaar bestaat. We zijn een vereniging voor zowel recreanten als voor spelers, die willen deelnemen aan de KNLTB-competities en open toernooien. Ook de jeugdleden kunnen deelnemen aan de KNLTB-competities  en binnen de club worden voor de junioren allerlei activiteiten georganiseerd.

 

Leden

De vereniging telt zo'n kleine 400 leden, 340 senioren en 60 junioren, die tennissen op alle niveaus. Momenteel is niveau 4 het hoogste niveau. De meeste van onze leden zijn overigens van niveau 7 en 8, daarmee aangevend dat ook minder goede tennissers zich bij de vereniging goed thuis voelen.

Tennislessen

Om je tennisniveau te kunnen verbeteren, worden er  gedurende de zomer- en wintermaanden tennislessen gegeven. Zowel junioren als senioren kunnen deze training individueel of in groepsverband volgen.
Meer informatie over de tennislessen kunt u hier vinden.

Activiteiten

instuifmiddagen en -avonden voor senioren. Ongeacht het niveau kun je zonder  afspraak tennissen. Ieder half uur worden de pasjes van de aanwezigen gehusseld en wordt er in groepjes van 4 een half uur gespeeld. De instuif is voor nieuwe leden dé aangewezen activiteit om andere leden te leren kennen.
Meer informatie over de instuif kunt u hier vinden.

interne competities, zoals heren dubbel, dames dubbel, mixed poule en 55+. Gedurende de wintermaanden loopt de dames dubbel door en kun je deelnemen aan  een dames single competitie. Er wordt ook een mixed masters competitie gespeeld op een vijftal zondagen in het winterseizoen;
Meer informatie over de interne competities kunt u hier vinden.

de al eerder genoemde KNLTB-competitie, die gespeeld wordt in april en mei en najaar;
Meer informatie over de KNLTB-competitie kunt u hier vinden.

clubkampioenschappen voor zowel junioren als senioren;
Meer informatie over de clubkampioenschappen kunt u hier vinden.

het Open Toernooi. Dit wordt meestal in juli  gehouden en is de topactiviteit van de vereniging;
Meer informatie over het Open Toernooi kunt u hier vinden.

diverse eendags-toernooien voor senioren en junioren, zoals het seizoenwisselingstoernooi tussen het winter- en zomerseizoen.

Commissies

Door inzet van commissies worden deze activiteiten mogelijk gemaakt. Deelname aan een commissie is niet verplicht, maar wordt uiteraard wel op prijs gesteld.

Paviljoen

Om vóór of na een potje tennis wat te drinken, kun je terecht in ons paviljoen. De bar wordt bemand door eigen leden. Volgens ons lidmaatschapsreglement is elk lid  verplicht om twee bardiensten per jaar te draaien. Leden die geen bardiensten willen draaien, kunnen deze afkopen.

Contributie

De contributie bedraagt voor senioren € 180,- en voor junioren € 50,-.   Voor gezinnen vanaf 4 leden hanteren we gezinskorting.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je altijd terecht bij onze ledenadministratie voor meer informatie.

 

Inloggen als lidWachtwoord vergeten?

Vragen of opmerkingen..


Stuur een bericht naar webmaster@tcdeblaak.nl

Agenda

5 september
Clubkampioenschappen