Sleutel en baaninstructie


Aanschaf en gebruik stift sleutel

Als u een lidmaatschap afsluit, bestaat de mogelijkheid een stift sleutel aan te schaffen. Hiermee kunt u de poort(en) van het park, het buitentoilet en de deur van het ‘Deeltje’ openen. De borg die u hiervoor betaalt, bedraagt € 22,50, die bij inlevering wordt terugbetaald. De stift sleutel is te verkrijgen bij Kees de Bruijn (jkdebruijn66@hotmail.com) van de paviljoencommissie en bij de ledenadministratie.

Verlichting aan- en uitzetten

Als u in de avonduren de verlichting van de banen wilt aanzetten, doet u dat in het ‘Deeltje’. Daar hangt een kastje tegen de muur van het paviljoen. De schakelaars zijn genummerd van 1 t/m 7. Druk een van de groene knoppen in. Als er maar twee banen verlicht hoeven te worden, zet dan niet de verlichting voor alle banen aan. Als u uitgespeeld bent en er geen nieuwe spelers verwacht worden, kunt u de verlichting uit zetten door de rode knop in te drukken. De verlichting gaat het hele jaar automatisch om 23.00 uur uit. Van de banen 4 t/m 7 blijft er per twee banen echter nog één lamp vijf minuten branden. Hierdoor bent u in de gelegenheid de banen en lijnen te vegen.

Banen vegen

De banen vragen een minimum aan onderhoud. Van elke speler wordt verwacht na gebruik de banen goed te vegen. Dit dient te gebeuren van de afrastering tot aan de grens van de volgende baan, van buiten naar binnen. Ook de lijnen moeten geveegd worden. Hiervoor hangt op iedere baan een lijnborstel.

Sproeien van de banen

Bij droog weer is het belangrijk dat de banen gesproeid worden. Dit kan met behulp van een sleutel, die in het ‘Deeltje’ hangt. De bedieningskolom voor het sproeien van de banen 4 t/m 7 staat ter hoogte van het toegangshek van baan 4. De banen 1 t/m 3 hoeven niet besproeid te worden.

Gebruik buitentoilet

Wanneer het paviljoen gesloten is, kun je gebruik maken van het buitentoilet. Je kan hiervoor dezelfde sleutel (stift sleutel) gebruiken als van de toegangspoort en het ‘Deeltje’.

Afsluiten

De laatste persoon die het paviljoen verlaat, zorgt ervoor dat de buitendeur van het paviljoen en het ‘Deeltje’ gesloten worden, evenals de poort van de afrastering.
November 2013

Inloggen als lidWachtwoord vergeten?